Agora: Queer Geschiedenismaand

13 maart 2024, van 20:00 tot 21:30 | Centrale Bibliotheek, Podium B (5e verdieping) Inloop vanaf 19:30 uur - Start programma 20:00 uur

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In de programmareeks Agora gaat journalist Hizir Cengiz in gesprek met verschillende gasten, over literatuur, kunst en menselijke ervaringen

De editie van 13 maart staat in het teken van de Queer Geschiedenismaand. Deze avond duiken we dieper in op de diverse aspecten van de queergemeenschap en geschiedenis. Het publiek krijgt in Agora ook ruimte om vragen te stellen. 

Hizir interviewt dan jurist, schrijver en dichter Babeth Fonchie Fotchind. Babeth draagt ook voor uit haar dichtbundel Plooi. Historicus Rosanne Schot geeft een mini-lezing over de Haagse queergeschiedenis. Vladimir Vidanovski (Radvlad) presenteert een hedendaagse reflectie op de queer body in een unieke performance. En Hizir spreekt met fotograaf en auteur Eveline van de Putte, die al jaren roze ouderen volgt, portretteert en hun levensverhalen opschrijft.

Meld je via de knop hieronder voor een avond gevuld met po√ęzie, verhalen en muziek. Je wordt ontvangen met een kopje thee en koffie, en na afloop is er een drankje.

aanmelden

Wil je meer queergeschiedenis? Klik dan op onderstaande knop voor een overzicht van alle programma's in de Centrale Bibliotheek tijdens de Queer Geschiedenismaand.

queer geschiedenismaand in den haag

Deze editie van Agora is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Den Haag en de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Foto Babeth Fonchie Fotchind - fotocredit Wouter le Duc