Tentoonstelling Zo herdenkt Den Haag

Maandag 3 juli 2023 t/m dinsdag 26 september 2023 | Centrale Bibliotheek, verdieping 4

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Den Haag telt zo’n honderdduizend inwoners die op allerlei manieren de gevolgen van ons koloniale en slavernijverleden met zich meedragen. Velen van hen staan daar bij stil tijdens herdenking. Er wordt bijvoorbeeld een krans gelegd, debatten georganiseerd, gefeest of een vlag gehesen. Zo kunnen mensen het verhaal van de gemeenschap of de familiegeschiedenis levend houden en verder brengen.

In deze tentoonstelling laten Hagenaars van verschillende komaf vanuit hun achtergronden zien hoe zij het koloniaal en slavernijverleden herdenken. De foto’s en interviews werden gemaakt voor het boek Zo herdenkt Den Haag, stilstaan bij het koloniaal en slavernijverleden. Het boek verscheen aan het begin van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Herdenkingsjaar slavernijverleden

Het slavernijverleden is een belangrijk onderdeel van onze gedeelde geschiedenis. Tijdens het Herdenkingsjaar van 1 juli 2023 tot en met 1 juli 2024 is er in het hele land extra aandacht voor het Slavernijverleden, ook in de bibliotheek. Wat was de rol van Den Haag en hoe zie je kenmerken van dit verleden terug in de stad?

Neem een kijkje op de speciale pagina en zie wat er nog meer te doen is

Fotografen: Jassir Jonis, Jurriaan Brobbel, Fleur Beemster, Valerie Kuyper

Deze fototentoonstelling is een samenwerking tussen gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag en Stichting Haags Verhaal.