Oktober, feestmaand voor kids

Als in oktober de blaadjes vallen en warme Herfstkleuren onze mooie stad achter de duinen kleuren, vieren alle bibliotheken een maand lang feest met ouders en hun kinderen. Samen kun je van alles beleven bij leuke gratis activiteiten tijdens de Kinderboekenweek en bij het Kinderboekenfestijn! Of geniet van een theatervoorstelling van Festival de Betovering in de Herfstvakantie. En kom eens een kijkje nemen in de boekenkasten voor een leuk boekje.

Wist je dat …
Kinderen tot hun 18e gratis lid zijn en vanaf 0 jaar al boekjes kunnen lenen?

Activiteiten in de feestmaand voor kids

Bekijk alle activiteiten in de Kindermaand

Kom naar het Kinderboekenfestijn!

Jij bent toch ook bij het Gi-Ga-Groene slotevent van de Kinderboekenweek? Een feest met schrijvers, illustratoren, workshops en Theater KABOEM! Op zondag 16 oktober  van 11.00 tot 17.00 uur in de Centrale Bibliotheek, 5e verdieping. Toegang is gratis.

Kleur mee

Download de kleurplaat

Kleur jouw blad in, knip ‘m uit en neem ‘m mee naar het Kinderboekenfestijn. Zo maken we samen een Gi-ga-groene slinger!

Tip van onze medewerkers

Festival De Betovering 2022

Bekijk alle activiteiten van De Betovering

Ken je Boekstart al?

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby en stimuleert de taalontwikkeling. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt je het juiste voorleesboek te vinden.

Welk boek voor welke leeftijd?

Veel ouders vinden het lastig om een leesboek voor hun kind uit te zoeken. Wat kan mijn kind al lezen? Is dit boek niet te moeilijk of juist te gemakkelijk voor mijn kind?

Je vindt het in de Bieb!

• Bijtanken in ons Leescafé

Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Even bijtanken doe je in ons Leescafé in de Centrale Bibliotheek. Welkom!

• in alle bibliotheken

Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bliotheken hebben WiFi hotspots waar je gebruik kunt maken van draadloos internet.

De bieb: daar groei je mee op!