Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Italiaanse schoenen

  Henning Mankell

  Een 66-jarige ex-chirurg leidt een kluizenaarsbestaan op een eilandje tot de vrouw die hij veertig jaar daarvoor in de steek liet, hem opzoekt. De reis die zij samen maken, dwingt hem het verleden onder ogen te zien en verandert hem.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Italiaanse schoenen

 • Slaap

  Lars Kepler

  Als een vermist en doodgewaand slachtoffer van een seriemoordenaar, die al dertien jaar in de gevangenis zit, plotseling opduikt, wordt de zaak heropend om een ander slachtoffer te redden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Slaap

 • Springvloed

  Cilla Börjlind, Rolfa Börjlind

  Een jonge Zweedse studente van de politieacademie onderzoekt een 'cold case' uit 1987 die verbonden blijkt met moorden in het heden.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Springvloed

 • Nulpunt

  Jørn Lier Horst, Thomas Enger

  Rechercheur Alexander Blix en journaliste Emma Ramm krijgen te maken met een moordenaar die zijn dodenlijst afwerkt aan de hand van opeenvolgende getallen.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Nulpunt

 • Oktober

  Søren Sveistrup

  Als bij de lijken van wreed vermoorde jonge vrouwen in Kopenhagen steeds een kastanjepoppetje wordt aangetroffen, gaan rechercheurs Thulin en Hess op onderzoek uit.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Oktober

 • De vrouw in het Götakanaal

  Maj Sjöwall, Per Wahlöö

  Wanneer een baggermolen bij toeval het stoffelijk overschot ophaalt van een aan boord van een Zweeds passagierschip vermoorde Amerikaanse vrouw, neemt de recherche het speurwerk ter hand.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De vrouw in het Götakanaal


Boek van de maand

Robert Harris V2

Terwijl de Duitsers vanuit de bossen tussen Scheveningen en Wassenaar V2’s afschieten op Londen, wordt een Engelse luchtmachtofficier naar Mechelen gestuurd, waar ze aan de hand van radargegevens de afvuurplek van de V2’s moet proberen vast te stellen.

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken

Meer spannende Luisterboeken vind je bij de online Bibliotheek