Online databanken

 

Online databanken zijn websites met een complete encyclopedie bijvoorbeeld. Of een verzameling uittreksels van boeken en recensies. In al onze bibliotheken kunt u op de computers gratis databanken van geselecteerde websites bekijken. Sommige ook thuis, als u lid bent van de bibliotheek.

 

Bekijk digitale bronnen

Resultaat 11 - 14 (van 14)

 • Rechtsorde Bekijk details

  Toegang tot Nederlandse en Europese juridische bronnen en officiële publicaties. Wet- en regelgeving, jurisprudentie, internationaal recht (verdragen), agenda¿s, vragen, handelingen en stukken van de 1e en 2e Kamer, Tractatenblad, Staatsblad, APV's (Algemene Politie Verordeningen) van alle Nederlandse gemeenten, CAO's (per sector en onderneming). Zoeken op losse woorden en via rubrieken.

  Bekijk details van Rechtsorde

 • Uittrekselbank literatuur en jeugdliteratuur Bekijk details

  De UittrekselBank is een databank over Nederlandstalige en anderstalige literatuur. De databank bevat uittreksels en korte besprekingen van boeken uit de wereldliteratuur en verwijzingen naar uittreksels die zijn verschenen in een groot aantal uittrekselboeken. Daarnaast zijn in het bestand uitgebreide en beknopte artikelen ('auteursportretten' en 'oriëntatieteksten') over leven en werk van schrijvers opgenomen. Deze artikelen zijn in veel gevallen voorzien van verwijzingen naar websites die zijn...

  Bekijk details van Uittrekselbank literatuur en jeugdliteratuur

 • Winkler Prins - Grote editie (vanaf 15 jaar) Bekijk details

  Uitgebreide encyclopedie voor scholieren vanaf de bovenbouw en volwassenen met informatie gegroepeerd rond de thema's Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Samenleving, De mens, Biologie, Wetenschap & Techniek, Sport. Bevat ruim 60.000 artikelen, 4.000 foto's en filmpjes. Met een atlas, statistiekmodule en het periodiek systeem der elementen. Ook thuis raadpleegbaar.

  Bekijk details van Winkler Prins - Grote editie (vanaf 15 jaar)

 • Yoleo - Kinderboeken Bekijk details

  Yoleo biedt kinderen (van +/- 8-12 jaar) ondersteuning bij het zelfstandig lezen. Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag.

  Bekijk details van Yoleo - Kinderboeken