Online databanken

 

Online databanken zijn websites met een complete encyclopedie bijvoorbeeld. Of een verzameling uittreksels van boeken en recensies. In al onze bibliotheken kunt u op de computers gratis databanken van geselecteerde websites bekijken. Sommige ook thuis, als u lid bent van de bibliotheek.

 

Start pilot thuistoegang tot verdiepende bronnen

Deze week start de pilot die 6 maanden thuistoegang tot verdiepende bronnen geeft. Hiermee krijgt u toegang tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

11 juni 2020

Bekijk digitale bronnen

Resultaat 1 - 10 (van 13)

 • Actuele documentatiebank Bekijk details

  Het adres voor geordende informatie over honderden veelgevraagde onderwerpen uit het dagelijks nieuws. Onderwerpen als de voedselcrisis, Tibet, de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden toegelicht door actuele krantenartikelen, websites en foto¿s en tips over boeken, cd's, dvd's. Heel handig voor werkstukken en spreekbeurten. Vanaf 14 jaar.

  Bekijk details van Actuele documentatiebank

 • Chemische Feitelijkheden Bekijk details

  Hier wordt uitleg gegeven over de samenstelling en (bij)werking van honderden belangrijke stoffen en producten in het dagelijks leven. Uiteenlopend van lood tot benzine en kernenergie tot zonnecellen. Daarnaast uitleg over biochemische processen achter aandoeningen zoals bijvoorbeeld ADHD en hooikoorts.

  Bekijk details van Chemische Feitelijkheden

 • De Consumentenbond Bekijk details

  Informatie en achtergrondartikelen over producten en diensten uiteenlopend van elektronica-producten, voeding, recreatie, geld en verzekeringen. Daarnaast informatie over de bond, consumentenrecht en haar standpunten over actuele zaken zoals de gezondheidszorg, energiemarkt en gemeentediensten.

  Bekijk details van De Consumentenbond

 • Digitale Bibliotheek voor Nederlandse Letteren Bekijk details

  De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

  Bekijk details van Digitale Bibliotheek voor Nederlandse Letteren

 • Financieele Dagblad - FD.nl Bekijk details

  Toegang tot artikelen van het Financieele Dagblad die 3 dagen of ouder zijn.

  Bekijk details van Financieele Dagblad - FD.nl

 • Literom Nederlandse literatuur en wereldliteratuur Bekijk details

  Bevat recensies van boeken en artikelen over (internationaal bekende) schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Ook thuis raadpleegbaar.

  Bekijk details van Literom Nederlandse literatuur en wereldliteratuur

 • OCLC Publiekwijzer Bekijk details

  Zoeken in inhoudsopgaven van ruim 1.100 Nederlandstalige tijdschriften vanaf 1992 op alle wetenschapsgebieden: wetenschappelijke, ook algemene, populair-wetenschappelijke en populaire tijdschriften. Met verwijzing naar bibliotheken die bewuste nummer in bezit hebben. Ook thuis raadpleegbaar.

  Bekijk details van OCLC Publiekwijzer

 • Oefenen voor je theorie-examen Bekijk details

  Met dit programma kan je oefenen voor het theorie-examen voor je auto-, bromfiets-, of motorrijbewijs. Het programma is gemaakt door instructeurs, wordt up-to-date gehouden en je fouten worden geanalyseerd. Ook thuis raadpleegbaar.

  Bekijk details van Oefenen voor je theorie-examen

 • Picarta Bekijk details

  Ben je op zoek naar een boek dat niet of niet meer in de collectie van Bibliotheek Den Haag aanwezig is? Zoek je meer informatie over een onderwerp die bij ons niet direct voorhanden is, bijvoorbeeld in (digitaal beschikbare) tijdschriftartikelen? Maak dan gebruik van de databank Picarta; hierin zijn de catalogi van meer dan 400 Nederlandse bibliotheken (Nederlandse Centrale Catalogus) geïntegreerd.

  Bekijk details van Picarta

 • Rechtsorde Bekijk details

  Toegang tot Nederlandse en Europese juridische bronnen en officiële publicaties. Wet- en regelgeving, jurisprudentie, internationaal recht (verdragen), agenda¿s, vragen, handelingen en stukken van de 1e en 2e Kamer, Tractatenblad, Staatsblad, APV's (Algemene Politie Verordeningen) van alle Nederlandse gemeenten, CAO's (per sector en onderneming). Zoeken op losse woorden en via rubrieken.

  Bekijk details van Rechtsorde