Online databanken

 

Online databanken zijn websites met een complete encyclopedie bijvoorbeeld. Of een verzameling uittreksels van boeken en recensies. In al onze bibliotheken kunt u op de computers gratis databanken van geselecteerde websites bekijken. Sommige ook thuis, als u lid bent van de bibliotheek.

 

Resultaat 1 - 10 (van 16)

 • Actuele documentatiebank Bekijk details

  Het adres voor geordende informatie over honderden veelgevraagde onderwerpen uit het dagelijks nieuws. Onderwerpen als de voedselcrisis, Tibet, de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden toegelicht door actuele krantenartikelen, websites en foto¿s en tips over boeken, cd's, dvd's. Heel handig voor werkstukken en spreekbeurten. Vanaf 14 jaar.

  Bekijk details van Actuele documentatiebank

 • Chemische Feitelijkheden Bekijk details

  Hier wordt uitleg gegeven over de samenstelling en (bij)werking van honderden belangrijke stoffen en producten in het dagelijks leven. Uiteenlopend van lood tot benzine en kernenergie tot zonnecellen. Daarnaast uitleg over biochemische processen achter aandoeningen zoals bijvoorbeeld ADHD en hooikoorts.

  Bekijk details van Chemische Feitelijkheden

 • De Consumentenbond Bekijk details

  Informatie en achtergrondartikelen over producten en diensten uiteenlopend van elektronica-producten, voeding, recreatie, geld en verzekeringen. Daarnaast informatie over de bond, consumentenrecht en haar standpunten over actuele zaken zoals de gezondheidszorg, energiemarkt en gemeentediensten.

  Bekijk details van De Consumentenbond

 • DocsOnline Bekijk details

  De Openbare Bibliotheek heeft uit de collectie van DocsOnline 20 documentaires geselecteerd over actuele onderwerpen. Indien u lid bent van de Bibliotheek dan zijn deze films vrij toegankelijk.

  Bekijk details van DocsOnline

 • Financieele Dagblad - FD.nl Bekijk details

  Toegang tot artikelen van het Financieele Dagblad die 3 dagen of ouder zijn.

  Bekijk details van Financieele Dagblad - FD.nl

 • Literom Bekijk details

  Bevat recensies van boeken en artikelen over schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Ook thuis raadpleegbaar.

  Bekijk details van Literom

 • Literom Wereldliteratuur Bekijk details

  Bevat recensies van boeken en artikelen over internationaal bekende schrijvers die zijn gepubliceerd in dag- en weekbladen.

  Bekijk details van Literom Wereldliteratuur

 • OCLC Publiekwijzer Bekijk details

  Zoeken in inhoudsopgaven van ruim 1.100 Nederlandstalige tijdschriften vanaf 1992 op alle wetenschapsgebieden: wetenschappelijke, ook algemene, populair-wetenschappelijke en populaire tijdschriften. Met verwijzing naar bibliotheken die bewuste nummer in bezit hebben. Ook thuis raadpleegbaar.

  Bekijk details van OCLC Publiekwijzer

 • Oefenen voor je theorie-examen Bekijk details

  Met dit programma kan je oefenen voor het theorie-examen voor je auto-, bromfiets-, of motorrijbewijs. Het programma is gemaakt door instructeurs, wordt up-to-date gehouden en je fouten worden geanalyseerd. Ook thuis raadpleegbaar.

  Bekijk details van Oefenen voor je theorie-examen

 • Rechtsorde Bekijk details

  Toegang tot Nederlandse en Europese juridische bronnen en officiële publicaties. Wet- en regelgeving, jurisprudentie, internationaal recht (verdragen), agenda¿s, vragen, handelingen en stukken van de 1e en 2e Kamer, Tractatenblad, Staatsblad, APV's (Algemene Politie Verordeningen) van alle Nederlandse gemeenten, CAO's (per sector en onderneming). Zoeken op losse woorden en via rubrieken.

  Bekijk details van Rechtsorde