Online databanken

 

Online databanken zijn websites met een complete encyclopedie bijvoorbeeld. Of een verzameling uittreksels van boeken en recensies. In al onze bibliotheken kunt u op de computers gratis databanken van geselecteerde websites bekijken. Sommige ook thuis, als u lid bent van de bibliotheek.

 

Bekijk digitale bronnen van de online bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 14)

 • Catalogus Koninklijk Conservatorium Bekijk details

  De bibliotheek beschikt over een grote verzameling naslagwerken, boeken, bladmuziek, tijdschriften en audiovisueel materiaal. Studenten, docenten en medewerkers kunnen gebruik maken van de bibliotheek en materialen lenen. Buitenstaanders zijn welkom om de collectie te raadplegen maar kunnen niet lenen. In de bibliotheek kunnen ook diverse databestanden worden geraadpleegd.

 • Catalogus Nederlands Muziek Instituut Bekijk details

  Het Nederlands Muziek Instituut (NMI) is het centrum voor muzikaal erfgoed in Nederland. De collectie bestaat globaal uit twee delen: een uitgebreide muziekbibliotheek en een omvangrijke collectie muziekarchieven. In deze catalogus kunt u zoeken naar boeken, tijdschriften, microfiches en bladmuziek van het Nederlands Muziek Instituut.

 • Chemische Feitelijkheden Bekijk details

  Hier wordt uitleg gegeven over de samenstelling en (bij)werking van honderden belangrijke stoffen en producten in het dagelijks leven. Uiteenlopend van lood tot benzine en kernenergie tot zonnecellen. Daarnaast uitleg over biochemische processen achter aandoeningen zoals bijvoorbeeld ADHD en hooikoorts.

 • De Consumentenbond Bekijk details

  Informatie en achtergrondartikelen over producten en diensten uiteenlopend van elektronica-producten, voeding, recreatie, geld en verzekeringen. Daarnaast informatie over de bond, consumentenrecht en haar standpunten over actuele zaken zoals de gezondheidszorg, energiemarkt en gemeentediensten.

 • Digitale Bibliotheek voor Nederlandse Letteren Bekijk details

  De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied en komt tot stand door een samenwerking tussen de Taalunie, de Vlaamse Erfgoedbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

 • Financieele Dagblad - FD.nl Bekijk details

  Toegang tot artikelen van het Financieele Dagblad die 3 dagen of ouder zijn.

 • Literom Nederlandse literatuur en wereldliteratuur Bekijk details

  Bevat recensies van boeken en artikelen over (internationaal bekende) schrijvers die zijn gepubliceerd in Nederlandse en Belgische dag- en weekbladen. Ook thuis raadpleegbaar.

 • OCLC Publiekwijzer Bekijk details

  Zoeken in inhoudsopgaven van ruim 1.100 Nederlandstalige tijdschriften vanaf 1992 op alle wetenschapsgebieden: wetenschappelijke, ook algemene, populair-wetenschappelijke en populaire tijdschriften. Met verwijzing naar bibliotheken die bewuste nummer in bezit hebben. Ook thuis raadpleegbaar.

 • Oefenen voor je theorie-examen Bekijk details

  Met dit programma kan je oefenen voor het theorie-examen voor je auto-, bromfiets-, of motorrijbewijs. Het programma is gemaakt door instructeurs, wordt up-to-date gehouden en je fouten worden geanalyseerd. Ook thuis raadpleegbaar.

 • Picarta Bekijk details

  Ben je op zoek naar een boek dat niet of niet meer in de collectie van Bibliotheek Den Haag aanwezig is? Zoek je meer informatie over een onderwerp die bij ons niet direct voorhanden is, bijvoorbeeld in (digitaal beschikbare) tijdschriftartikelen? Maak dan gebruik van de databank Picarta; hierin zijn de catalogi van meer dan 400 Nederlandse bibliotheken (Nederlandse Centrale Catalogus) geïntegreerd.

Paginanavigatie