Digitaal vaardig worden

Oefenspreekuur met Klik & Tik

Klik en tik

Vindt u het moeilijk om de computer te gebruiken? Kom dan in de bibliotheek tijdens een spreekuur oefenen met Klik & Tik. Dat is een computerprogramma waarin u leert hoe u met internet omgaat. Zelfstandig en in uw eigen tempo. 
 

Locaties en tijden

Spreekuur Digitale vragen

Man met iPad

Een aantal bibliotheken hebben wekelijks een spreekuur Digitale vragen. U kunt dan eenvoudige vragen stellen over tablets, computers of bijvoorbeeld e-books. Onze medewerkers helpen u graag.
 

Locaties en tijden

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Laak, Bibliotheek Segbroek, Bibliotheek Transvaalkwartier, Bibliotheek Schilderswijk of in de Centrale Bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.
Je hoeft geen lid te zijn.

Bekijk de openingstijden

Volg gratis online trainingen van GoodHabitz of Soofos

Wil je leuk en makkelijk iets bijleren? Bijvoorbeeld een cursus fotografie, design, programmeren of een andere taal. Alle leden van de Bibliotheek kunnen deze online cursussen gratis volgen, dus ook jeugdleden.

Bekijk het aanbod

Wil je lid worden met een Ooievaarspas?

Dan is het lidmaatschap gratis: kom daarvoor langs bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

locaties en openingstijden