Staatssecretaris Uslu enthousiast tijdens Kinderboekenweek: Voorleesfeest in Bibliotheek Den Haag

Gepubliceerd op: 4 oktober 2023 15:15

Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) kwam naar de Centrale Bibliotheek in het kader van de Kinderboekenweek. Zij las voor uit het Kinderboekenweekgeschenk "Ravi en de laatste magie" van Sanne Rooseboom. Speciale gast was Kinderopvang 2Samen.

Alle Haagse kinderen zijn, altijd, maar met name in de Oktober Feestmaand voor Kids welkom voor activiteiten in alle bibliotheekvestigingen. Tijdens deze maand is er extra veel te beleven in de bibliotheek voor kinderen.

Feestmaand voor kinderen

Bibliotheek Den Haag organiseert in oktober naast het reguliere aanbod veel gratis extra activiteiten voor kinderen onder de noemer ‘Oktober, feestmaand voor kids.’ Er zijn workshops, theatervoorstellingen en een Kinderboekenfestijn waar kinderen onder andere met schrijvers in gesprek kunnen. De maand begint met de jaarlijkse Kinderboekenweek (4 t/m 15 okt). Het thema is ‘Bij mij thuis’. Alle activiteiten gaan dan ook over de beleving van kinderen en hoe zij het thuis ervaren. 

SPUK regeling

Bovendien is Bibliotheek Den Haag blij met de, dankzij Staatssecretaris Uslu geïnitieerde, rijksregeling ’Eenmalige specifieke uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen 2023-2024’ (SPUK Bieb). Daarmee kunnen gemeenten een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor de oprichting van nieuwe bibliotheken, en voor het verbeteren van bestaande bibliotheken. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft in totaal 1,32 miljoen euro toegezegd aan Den Haag. Met dit geld kunnen nieuwe bibliotheken in Benoordenhout en Mariahoeve komen. Ook is het plan om de vestiging in Laakkwartier en de Centrale Bibliotheek aan het Spui iedere week langer open te laten gaan. Hierdoor zullen nog meer Haagse inwoners kunnen profiteren van de rijke bron aan literatuur, activiteiten en educatieve mogelijkheden die de bibliotheek te bieden heeft. 

Beeld: Martijn Beekman