Lezen is extra populair in de zomer

Gepubliceerd op: 3 juli 2023 14:03

In de zomer hebben mensen meer tijd om te lezen en erop uit te gaan. Veel Nederlanders geven aan dat ze graag meer zouden willen lezen, alleen komt het er vaak niet van. In de maanden juli en augustus staat de bibliotheek daarom in het teken van de Zomerbieb. Zomer in de bieb betekent extra lang lenen, de leukste boeken mee op reis, een biebbezoek in het Zuiderpark en meer.

Bibliotheekmedewerkers delen graag hun allerleukste zomerse boekentips. Van non-fictie tot thrillers en van literatuur tot romantiek, er is een zomerboek voor iedereen. Meer leesinspiratie staat op de Zomerbieb-pagina van de bibliotheek.  

Uitgelicht 

• Van 3 juli t/m 14 augustus lenen bibliotheekleden extra lang, namelijk voor zes weken. Zij hoeven hier niets voor te doen.   

• Iedereen tot 18 jaar kan online en in de bibliotheek gratis boeken lenen en heeft toegang tot heel veel extra's.  

• Veel bibliotheken organiseren zomeractiviteiten, zoals het KOO ZomerLAB. Hier maken deelnemers kennis met verschillende kunstvormen. Van muziek tot schrijven. Elke woensdag tijdens de zomervakantie creatief bezig zijn.  

• Met een VakantiePas kunnen basisschoolleerlingen allerlei zomerse activiteiten doen in Den Haag, gratis of met korting. Kinderen krijgen de pas op school. Wie hem per ongeluk kwijtgeraakt is of een extra pas nodig heeft, kan deze voor €3,50 kopen in alle bibliotheken. 

• Tijdens het Vakantiepark in het Zuiderparktheater zijn veel gratis activiteiten te doen. En de bieb is er ook. Mensen kunnen boeken uitzoeken, een kijkje in de BiebBox nemen of met een (klein)kind, neefje/nichtje naar een voorleesuurtje op woensdag om 10.00 uur.  

• Voor iedereen die extra aan de Nederlandse taal wil werken zijn er de Zomerse Taaldagen. In kleine groepjes worden er taalspellen gedaan en is er conversatieles met een vrijwilliger. De Zomerse Taaldagen zijn er elke maandag van 10 juli tot en met 14 augustus.  

Ontdek de Zomerbieb