Voorlezen, voorlezen en nog eens voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen

Gepubliceerd op: 17 januari 2023 15:09

Het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar is van 25 januari t/m 4 februari, tijdens de Nationale Voorleesdagen. Ook Bibliotheek Den Haag besteedt dan extra veel aandacht aan voorlezen en trapt af met het Nationale Voorleesontbijt op 25 januari.

Kinderen kunnen in de periode daarna naar gratis theatervoorstellingen en andere (voorlees)activiteiten. En, het is een goede gelegenheid om je kind gratis lid te maken, tot 18 jaar is dit kosteloos. Nieuwe kleine leden ontvangen een speciaal cadeautje. Het hele programma staat op bibliotheekdenhaag.nl

De bibliotheek nodigt ouders tijdens de Nationale Voorleesdagen nog eens extra uit binnen te lopen, en zo te ontdekken wat zij er met kinderen kunnen beleven. Bij de activiteiten worden handige tips gegeven om het lezen en voorlezen voor de jonge lezers in spe leuk te maken. 

Over de Nationale Voorleesdagen

Doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB.

Meer over de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek