Leren

Leren bij Bibliotheek Den Haag

In de bibliotheken is veel te ontdekken en te leren bij cursussen, workshops en lezingen. Zo oefen je er met de Nederlandse taal of krijg je hulp bij het gebruik van de computer, bij vragen over de overheid en kunnen middelbare scholieren naar huiswerkbegeleiding. Maar ook als je een plek zoekt om te studeren ben je van harte welkom.

Cursussen en workshops

Heb je altijd al een cursus fotografie willen volgen? Of een andere taal willen leren? Bij de bibliotheek kan het. Neem een kijkje bij het aanbod of er iets voor je tussen zit.

Bekijk het aanbod

 • Even bijtanken in onze cafés!

  Goede koffie, versgebakken lekkers en gezonde broodjes. Even bijtanken doe je in Café B en Skyline Café in de Centrale Bibliotheek.

   
 • In alle bibliotheken

  Werk je graag op je eigen laptop of tablet? Dat kan. Al onze bliotheken hebben WiFi hotspots waar je gebruik kunt maken van draadloos internet. 

   
 • Veel kranten en tijdschriften

  Lees ze aan de leestafel in de bibliotheek. Of gebruik PressReader voor buitenlands nieuws: digitale kranten en tijdschriften uit verschillende landen. Kom langs!

     

Huiswerk maken en vragen stellen: gratis huiswerkbegeleiding

Soms heb je vragen over je huiswerk, of een plek nodig om eraan te werken. Dat kan in bibliotheken. Er is een begeleider aanwezig om je op weg te helpen en dit kost niets.

Bekijk de locaties en aanmelden

Nederlands oefenen en leren

Spreek je de Nederlandse taal minder goed? In de bibliotheek kun je oefenen met de taal. Medewerkers helpen je graag een taalcursus of taalactiviteit te vinden.

Bekijk het aanbod

Vragen over online overheidszaken

Contact met de de overheid gaat steeds vaker digitaal en dat kan soms moeilijk zijn. Heb je een vraag? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Bekijk de openingstijden

Hulp met de computer of mobiel

Als je meer wil doen met de computer of een vraag hebt over smartphones of e-books, dan kun je langskomen bij het oefenspreekuur Klik & Tik of het spreekuur Digitale vragen.

Bekijk de locaties en tijden