Nederlands leren

De bibliotheek is een plek waar iedereen welkom is die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en praten. Ook vind je er eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

Het is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Kom eens langs!

Samen oefenen

Samen oefenen om beter Nederlands te leren spreken. In alle bibliotheken kan dat. Of in een wijkcentrum of school in de buurt. Elke week is er Taal in de bibliotheek. U leert er andere mensen kennen. En u oefent de Nederlandse taal. Veel succes!

Bekijk de agenda

Op de computer

Leren kan altijd! Gelukkig kunnen we dankzij de computer ook thuis leren. Thuis oefenen met de Nederlandse taal, rekenen of inburgeren? Wij hebben alle handige websites op een rij gezet.
 

Ga zelf aan de slag

Bezoek het Taalhuis

Spreek je de Nederlandse taal nog niet zo goed en heb je bijvoorbeeld moeite met internetten en videobellen? Kom naar het Taalhuis in de Centrale Bibliotheek. Het Taalhuis is elke dag geopend.

openingstijden Taalhuis

Website Taalhuis Den Haag

Activiteiten Nederlands leren

Bekijk alle activiteiten

Wil je lid worden met een Ooievaarspas?

Dan is het lidmaatschap gratis: kom daarvoor langs bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

locaties en openingstijden


Voor docenten en taalprofessionals

Taal in de Buurt

Kent u het gemeentelijke project Taal in de Buurt? Daarin organiseren maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties taallessen (NT2) en conversatielessen. Speciaal voor Hagenaars voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Bibliotheek Den Haag is partner van Taal in de Buurt en coördineert het project. 

Lees meer op denhaag.nl

Geluidsfragmenten vrijwilligers

Taalvrijwilliger worden

Vindt u het leuk om met taal en mensen te werken? En wilt u vrijwilliger worden? Als taalvrijwilliger helpt u iemand om beter te lezen, spreken, en schrijven en met de computer om te gaan. Meld u aan!

lees meer

Voor taaldocenten NT1 en NT2

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

Meer informatie en aanvragen