Nederlands leren

Activiteiten

 • Taal in de bibliotheek Nieuw-Waldeck

  Samen de Nederlandse taal oefenen om nog beter te leren spreken.

  Van 13:30 tot 15:00

  Bibliotheek Nieuw-Waldeck

  ma 17 feb

 • Welkom in Den Haag!

  Spreekt u al een beetje Nederlands? En wilt u meer weten over het leven in Nederland en Den Haag? Dan is deze cursus iets voor u. In acht lessen vol nuttige informatie kunt u nog beter Nederlands leren...

  Van 12:45 tot 14:45

  Wijkcentrum Moerwijk

  ma 17 feb

 • Taal in de bibliotheek Haagse Hout

  Samen de Nederlandse taal oefenen om nog beter te leren spreken.

  Van 11:00 tot 12:30

  Bibliotheek Haagse Hout

  ma 17 feb

 • Taal in de bibliotheek Segbroek

  Samen de Nederlandse taal oefenen om nog beter te leren spreken.

  Van 10:00 tot 11:30

  Bibliotheek Segbroek

  ma 17 feb

 • Taal in de bibliotheek Laakkwartier

  Samen de Nederlandse taal oefenen om nog beter te leren spreken.

  Van 09:30 tot 11:00

  Bibliotheek Laakwartier

  ma 17 feb

Bekijk alle activiteiten

Taalhuis Den Haag

Wilt u beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? In Taalhuis Den Haag helpen wij u daar graag bij. Wij geven advies over boeken, en over taalcursussen. En we helpen met oefenen op de computer. Kom langs in de Centrale Bibliotheek. Of ga naar het DigitaalPunt in de bibliotheek bij u in de buurt. U bent welkom!

Taal in de bibliotheek

Samen oefenen om beter Nederlands te leren spreken. In alle bibliotheken kan dat. Of in een wijkcentrum of school in de buurt. Elke week is er Taal in de bibliotheek. U leert er andere mensen kennen. En u oefent de Nederlandse taal. Veel succes!

Boeken om de Nederlandse taal te leren

Oefenen met Klik & Tik

Vindt u het nog moeilijk om de computer te gebruiken? Kom dan in de bibliotheek oefenen met Klik & Tik. Dat is een computerprogramma waarin u leert hoe u met internet omgaat. Zelfstandig en in uw eigen tempo.

Zelf Nederlands oefenen

Misschien wilt u thuis zelf de Nederlandse taal oefenen. In de bibliotheek hebben wij leesboeken. Met een goed verhaal, maar niet moeilijk. Nederlands oefenen kan ook via de computer. Kijk op de volgende websites

Gratis lid van de bibliotheek!

Bent u de Nederlandse taal aan het leren? En volgt u daarvoor een basiscursus? Dan is het goed om een Basispas van Bibliotheek Den Haag te hebben! Met zo'n pas leent u bijvoorbeeld boeken. U krijgt de pas gratis in het eerste en tweede jaar van uw studie. Vraag uw docent.

Het DigiTaalPunt

Hebt u vragen over hoe u de computer of internet gebruikt? Of bent u op zoek naar een taalcursus? Ga naar het DigiTaalPunt. Dat is de plaats waar u deze vragen kunt stellen.

Bibliotheken en tijden

Voor docenten en andere taalprofessionals

Taal in de Buurt

Kent u het gemeentelijke project Taal in de Buurt? Daarin organiseren maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties taallessen (NT2) en conversatielessen. Speciaal voor Hagenaars voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Bibliotheek Den Haag is partner van Taal in de Buurt en coördineert het project. 

Taalvrijwilliger worden

Vindt u het leuk om met taal en mensen te werken? En wilt u vrijwilliger worden? Als taalvrijwilliger helpt u iemand om beter te lezen, spreken, en schrijven en met de computer om te gaan. Meld u aan!

Voor taaldocenten NT1 en NT2

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

Heeft u een Ooievaarspas? Dan kunt u gratis een Basispas van Bibliotheek Den Haag aanvragen.

Ja, ik wil gratis lid worden