Nederlands leren

Leer zelf de Nederlandse taal

Leer online de Nederlandse taal, grammatica, inburgering en alfabetisering met de BOOM methode.

Online oefenen

Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Taalhuis Den Haag - spreekuur op afspraak

Wie de Nederlandse taal minder goed spreekt en bijvoorbeeld moeite heeft met internetten en videobellen, kan met vragen terecht bij het Taalhuis. De spreekuren van het Taalhuis zijn in de Centrale Bibliotheek, maandag tot en met vrijdag van 12.30 - 15.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig. 

Taal in de bibliotheek

Samen oefenen om beter Nederlands te leren spreken. In sommige bibliotheken kan dat nu weer. Of in een wijkcentrum of school in de buurt. U leert er andere mensen kennen. En u oefent de Nederlandse taal. Veel succes!

Boeken om de Nederlandse taal te leren

Oefenen met Klik & Tik

Vindt u het nog moeilijk om de computer te gebruiken? Kom dan in de bibliotheek oefenen met Klik & Tik. Dat is een computerprogramma waarin u leert hoe u met internet omgaat. Zelfstandig en in uw eigen tempo.

Gratis lid van de bibliotheek!

Bent u de Nederlandse taal aan het leren? En volgt u daarvoor een basiscursus? Dan is het goed om een Basispas van Bibliotheek Den Haag te hebben! Met zo'n pas leent u bijvoorbeeld boeken. U krijgt de pas gratis in het eerste en tweede jaar van uw studie. Vraag uw docent.

Online de Nederlandse taal oefenen

Thuis oefenen met de Nederlandse taal, rekenen of inburgeren? Wij hebben alle handige websites op een rij gezet.

Bekijk de websites

Voor docenten en andere taalprofessionals

Taal in de Buurt

Kent u het gemeentelijke project Taal in de Buurt? Daarin organiseren maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties taallessen (NT2) en conversatielessen. Speciaal voor Hagenaars voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Bibliotheek Den Haag is partner van Taal in de Buurt en coördineert het project. 

Taalvrijwilliger worden

Vindt u het leuk om met taal en mensen te werken? En wilt u vrijwilliger worden? Als taalvrijwilliger helpt u iemand om beter te lezen, spreken, en schrijven en met de computer om te gaan. Meld u aan!

Voor taaldocenten NT1 en NT2

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

Hebt u een Ooievaarspas? Dan kunt u gratis een Basispas van Bibliotheek Den Haag aanvragen.

Ja, ik wil gratis lid worden