Nederlands leren

Leer zelf de Nederlandse taal

Leer online de Nederlandse taal, grammatica, inburgering en alfabetisering met de BOOM methode.

Vraag een toegangscode aan

Activiteiten Nederlands leren

Bekijk alle activiteiten

Leren kan altijd! Ook thuis

Leren kan altijd! Gelukkig kunnen we dankzij de computer ook thuis leren. Je leest in deze brochure hoe je thuis Nederlands leert of hoe je oefent met de computer.

Download de brochure

Taalhuis Den Haag

Wie de Nederlandse taal minder goed spreekt en bijvoorbeeld moeite heeft met internetten en videobellen, kan met vragen terecht bij het Taalhuis. Kom langs in de Centrale Bibliotheek.

Taal in de bibliotheek

Momenteel is er taal in de bibliotheek fysiek of online: informeer bij uw vestiging naar de mogelijkheden.

Samen oefenen om beter Nederlands te leren spreken. In sommige bibliotheken kan dat nu weer. Of in een wijkcentrum of school in de buurt. U leert er andere mensen kennen. En u oefent de Nederlandse taal. Veel succes!

Boeken om de Nederlandse taal te leren

Online de Nederlandse taal oefenen

Thuis oefenen met de Nederlandse taal, rekenen of inburgeren? Wij hebben alle handige websites op een rij gezet.

Bekijk de websites

Voor docenten en andere taalprofessionals

Taal in de Buurt

Kent u het gemeentelijke project Taal in de Buurt? Daarin organiseren maatschappelijke (vrijwilligers)organisaties taallessen (NT2) en conversatielessen. Speciaal voor Hagenaars voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Bibliotheek Den Haag is partner van Taal in de Buurt en coördineert het project. 

Taalvrijwilliger worden

Vindt u het leuk om met taal en mensen te werken? En wilt u vrijwilliger worden? Als taalvrijwilliger helpt u iemand om beter te lezen, spreken, en schrijven en met de computer om te gaan. Meld u aan!

Voor taaldocenten NT1 en NT2

Dít hebben we als ondersteuning van uw programma: een grote NT2-collectie in het Taalhuis, in de Centrale Bibliotheek, leeskisten, cursussen en groepslessen, zoals een introductie in de bibliotheek. Voor uw NT1- en NT2-cursisten zelf zijn er aanvullende cursussen en praktische, leuke bijeenkomsten en ontmoetingen.

Hebt u een Ooievaarspas? Dan kunt u gratis een Basispas van Bibliotheek Den Haag aanvragen.

Ja, ik wil gratis lid worden