Resultaat 1 - 10 (van 40)

• Wat kunt u doen in de bibliotheek?

20 juli 2020

Nu de regering de maatregelen om verspreiding van het coronavirus versoepelt, openen wij de deuren van onze bibliotheken ook steeds verder. Natuurlijk zorgen we er tegelijkertijd nog steeds voor dat de (hygiƫne)maatregelen kunnen worden nageleefd.

Bekijk details van Wat kunt u doen in de bibliotheek?

• Spreekuur digitale vragen van start!

17 juli 2020

Voor uw vragen over de smartphone, tablet, het gebruik van uw laptop of computer, het gebruik van e-books, en Klik & Tik. Of informatie over de cursussen in de bibliotheek.

Bekijk details van Spreekuur digitale vragen van start!

• Studeren, uw krantje lezen en meer: veel kan weer!

29 juni 2020

We openen de deuren van de bibliotheken weer iets verder.

Bekijk details van Studeren, uw krantje lezen en meer: veel kan weer!

• Bibliotheekcomputers gebruiken en activiteiten bezoeken weer mogelijk

14 juni 2020

Zaken regelen op de bibliotheekcomputer: dat kan vanaf nu weer. Ook zullen de bibliotheken komende tijd activiteiten gaan organiseren, uiteraard met aandacht voor de veiligheid.

Bekijk details van Bibliotheekcomputers gebruiken en activiteiten bezoeken weer mogelijk

• Start pilot thuistoegang tot verdiepende bronnen

11 juni 2020

Deze week start de pilot die 6 maanden thuistoegang tot verdiepende bronnen geeft. Hiermee krijgt u toegang tot krantenarchieven, politieke archieven, literaire collecties, wetenschappelijke tijdschriften en Nederlandstalige vakbladen.

Bekijk details van Start pilot thuistoegang tot verdiepende bronnen

• Pilot Boekenbezorgservice loopt per 1 juni af

27 mei 2020

Bibliotheekleden van 70 jaar en ouder konden sinds 20 april 2020 eenmalig boeken thuis laten bezorgen. De bibliotheek startte deze pilot na berichten van oudere leden over de moeilijkheden die zij ervaren bij het gebruik van het online aanbod. De bezorgservice stopt per 1 juni, maar de bibliotheek kijkt terug op een positieve ervaring.

Bekijk details van Pilot Boekenbezorgservice loopt per 1 juni af

• Reserveren weer mogelijk

14 mei 2020

Ziet u een boek of dvd die niet beschikbaar is in de bibliotheek bij u in de buurt? Dan kunt u dat vanaf nu weer reserveren. Tijdens de sluitingsperiode van de bibliotheken was reserveren tijdelijk niet mogelijk, maar nu kan het weer!

Bekijk details van Reserveren weer mogelijk

• LeesMees: met plezier begrijpend lezen

24 april 2020

Kinderen weten bibliotheek Transvaalkwartier altijd goed te vinden! Als gevolg van de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, moest de bibliotheek helaas tijdelijk haar deuren sluiten. Maar daar lieten de medewerkers het niet bij zitten. Via het programma LeesMees loggen nu 122 kinderen dagelijks thuis in en krijgen begeleiding van Meester Serif, intermediair in de bibliotheek.

Bekijk details van LeesMees: met plezier begrijpend lezen

• Eerste boekenpakket bezorgservice overhandigd door wethouder van Asten

21 april 2020

De 84-jarige Nicole Weijerman nam het eerste 'boekenpakketje' in ontvangst. De bibliotheek kwam bij haar langs, omdat zij zich aanmeldde voor de nieuwe bezorgservice voor 70-plussers.

Bekijk details van Eerste boekenpakket bezorgservice overhandigd door wethouder van Asten

• Pilot boekenbezorgservice voor ouderen van start

14 april 2020

Bibliotheek Den Haag biedt vanaf maandag 20 april oudere leden de mogelijkheid om boeken bij hen thuis te laten bezorgen. Uiteraard op een zo veilig mogelijke manier.

Bekijk details van Pilot boekenbezorgservice voor ouderen van start