Resultaat 1 - 10 (van 39)

• Pilot Boekenbezorgservice loopt per 1 juni af

27 mei 2020

Bibliotheekleden van 70 jaar en ouder konden sinds 20 april 2020 eenmalig boeken thuis laten bezorgen. De bibliotheek startte deze pilot na berichten van oudere leden over de moeilijkheden die zij ervaren bij het gebruik van het online aanbod. De bezorgservice stopt per 1 juni, maar de bibliotheek kijkt terug op een positieve ervaring.

Bekijk details van Pilot Boekenbezorgservice loopt per 1 juni af

• Online aanvragen uit andere bibliotheken tijdelijk niet mogelijk

19 mei 2020

Materialen die niet in onze collectie zitten kon u altijd zelf online aanvragen. Door de Corona-maatregelen is het tijdelijk niet meer mogelijk om boeken aan te vragen bij andere Nederlandse openbare bibliotheken.

Bekijk details van Online aanvragen uit andere bibliotheken tijdelijk niet mogelijk

• Reserveren weer mogelijk

14 mei 2020

Ziet u een boek of dvd die niet beschikbaar is in de bibliotheek bij u in de buurt? Dan kunt u dat vanaf nu weer reserveren. Tijdens de sluitingsperiode van de bibliotheken was reserveren tijdelijk niet mogelijk, maar nu kan het weer!

Bekijk details van Reserveren weer mogelijk

• Bibliotheken open met beperkte dienstverlening

8 mei 2020

Bibliotheek Den Haag is enorm blij, want vanaf donderdag 14 mei openen wij onze deuren weer! Vooralsnog ma t/m za van 12.00 -17.00 uur. We bieden een aangepaste dienstverlening en op de locaties zijn (hygiƫne)maatregelen genomen op basis van de adviezen van het RIVM. De veiligheid van bezoekers en medewerkers staat immers voorop.

Bekijk details van Bibliotheken open met beperkte dienstverlening

• Bibliotheken vanaf 4 mei beperkt telefonisch bereikbaar

30 april 2020

Als gevolg van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is Bibliotheek Den Haag gesloten. Maar vanaf maandag 4 mei zijn we maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur (m.u.v. feestdagen) weer telefonisch bereikbaar voor uw vragen met betrekking tot de bibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheken vanaf 4 mei beperkt telefonisch bereikbaar

• LeesMees: met plezier begrijpend lezen

24 april 2020

Kinderen weten bibliotheek Transvaalkwartier altijd goed te vinden! Als gevolg van de maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, moest de bibliotheek helaas tijdelijk haar deuren sluiten. Maar daar lieten de medewerkers het niet bij zitten. Via het programma LeesMees loggen nu 122 kinderen dagelijks thuis in en krijgen begeleiding van Meester Serif, intermediair in de bibliotheek.

Bekijk details van LeesMees: met plezier begrijpend lezen

• Eerste boekenpakket bezorgservice overhandigd door wethouder van Asten

21 april 2020

De 84-jarige Nicole Weijerman nam het eerste 'boekenpakketje' in ontvangst. De bibliotheek kwam bij haar langs, omdat zij zich aanmeldde voor de nieuwe bezorgservice voor 70-plussers.

Bekijk details van Eerste boekenpakket bezorgservice overhandigd door wethouder van Asten

• Pilot boekenbezorgservice voor ouderen van start

14 april 2020

Bibliotheek Den Haag biedt vanaf maandag 20 april oudere leden de mogelijkheid om boeken bij hen thuis te laten bezorgen. Uiteraard op een zo veilig mogelijke manier.

Bekijk details van Pilot boekenbezorgservice voor ouderen van start

• Bericht van directeur Paul Broekhoff

24 maart 2020

Maatregelen om de verspreiding van het nieuwe Coronavirus tegen te gaan, volgden elkaar in rap tempo op. Bibliotheek Den Haag moest helaas haar deuren sluiten om de veiligheid van u - onze bezoekers -, de medewerkers en iedereen om ons heen zo veel mogelijk te waarborgen.

Bekijk details van Bericht van directeur Paul Broekhoff

• Tips voor thuis

20 maart 2020

Bibliotheek Den Haag moest uit veiligheidsoverwegingen na de maatregelen van het kabinet helaas ook de beslissing nemen om dicht te gaan, vooralsnog tot 25 mei. Hoe alles zich verder ontwikkelt is onzeker, maar we laten u natuurlijk niet in de steek! In dit bericht vindt u online tips voor thuis.

Bekijk details van Tips voor thuis